A kasse studerende? Find en lige her.

min-a-kasse-logo
Danmarks bedste a-kasse baseret på medlemstilfredshed

5-stars

BLIV MEDLEM

 

ftf-a-kasse
FTF er en af de største a-kasser med over 140.000 medlemmer.

5-stars

BLIV MEDLEM

 

det-faglige-hus-logo
Danmarks billigste a-kasse, hvis du vælger inklusiv fagforening.

4-stjerner

BLIV MEDLEM

 

Når du vælger en a-kasse som studerende så husk!

  • Alle kan skifte til en billig a-kasse, i dag vælger alle selv deres a-kasse
  • Du er kun berettiget dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse.
  • Dagpengesatsen er den samme, om du vælger en dyr eller billig a-kasse.
  • Du behøver ikke være medlem af en fagforening for at få dagpenge.
  • Min a-kasse er Danmarks billigste a-kasse og har samtidigt den største medlemstilfredshed.

Er du studerende, så er det en rigtig god idé at melde sig ind i en a-kasse. En a kasse står nemlig til din rådighed, hvis du skal bruge hjælp i forbindelse med en barsel, hvis du bliver syg, har problemer med din pension og så videre.

Som studerende er der oftest meget fordelagtige priser hos a kasserne. Mange af dem har faktisk gratis medlemskab, hvis du læser. Som studerende har du rig mulighed for at deltage i forskellige arrangementer. Hvilke arrangementer der bliver udbudt, afhænger meget af hvilken a kasse, du vælger. Det vil oftest være netværksarrangementer, kurser i jobsøgning samt generelle kurser og webinars, der kan være med til at fremme dine jobmuligheder, når du er færdig med dit studie. Det er rigtig værdifuldt, da det for eksempel kan være svært at skabe sig et netværk i erhvervslivet, mens man læser.

Står du efter end uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet, kan det være en god idé at trække på din a kasses viden inden for kontrakter og arbejdsvilkår og arbejdsforhold. Hermed sikrer du dig, at du ikke kommer til at skrive under på noget, som du ikke burde. En a kasse står også altid til din rådighed, hvis du har behov for hjælp til en lønforhandling, en ansøgning og så videre. Kort sagt kan man sige, at en a kasse står klar til at hjælpe dig, uanset hvor du er i din karriere.

Skulle du komme ud i uventede problemer med din arbejdsgiver, så står din a kasse klar til at hjælpe dig juridisk. Det kan for eksempel være, hvis du er bange for, at din arbejdsgiver giver dig en for lav løn, hvis du bliver opsagt uden en saglig grund eller hvis du oplever problemer på din arbejdsplads. Her kan det som enlig lønmodtager godt virke en anelse uoverskueligt, og derfor kan det altså være en rigtig god idé med en a kasse ved din side.

Hvorfor skal jeg have en a kasse som studerende

Det er langt fra alle studerende, der er medlem af en a kasse. Der kan dog godt opstå situationer, hvor det kan være en fordel at melde dig ind i en. Det kan blandt andet være i forbindelse med en læreplads, vilkår med mere. Her kan en a kasse for studerende hjælpe dig gennem deres juridiske ekspertiser. De kan hjælpe dig, hvis der skulle opstå et behov, eller hvis du har spørgsmål.

Der er dog også hjælpe at hente, mens du stadig er under studie. Mange a kasse for studerende tilbyder faktisk hjælp, hvis du bliver stresset under dit studie eller skulle få eksamensangst. Ydermere så kan du ofte spare penge på andre ting, hvis du er med i en a kasse. Det kan blandt andet være forsikringer, oplevelser og så videre. Dette kommer dog an på, hvilken a kasse du er medlem i.

Hvad gør jeg efter studiet?

Når du er færdig med at studere, skal du betale den normale pris for at være medlem af a kassen. Du har altså nu ikke a kasse for studerende mere, men er altså medlem på lige vilkår med andre medlemmer. Er du medlem af en a-kasse, bør du også kontakte denne senest 14 dage efter afslutningen på dit studie, hvis du vil gøre brug af din ret til dagpenge. Husk dog at dette forudsætter, at du har været meldt ind i en a-kasse mindst et år før afslutningen på din uddannelse.

Find a kasse som studerende her

Hos www.billig-akasse.dk ved vi godt, hvor uoverskueligt markedet for fagforeninger og a-kasser kan være som studerende. Derfor har vi skrevet denne guide, der kan hjælpe dig videre mod den rette a kasse. Det kan godt være svært at overskue markedet og de forskellige priser, fordele med mere. Derfor har vi lavet denne guide, der gerne skulle gøre det mere gennemsigtigt for dig at træffe beslutningen om, hvilken a kasse du gerne vil indmeldes i. Søger du ny viden inden for området, så anbefaler vi, at du læser vores artikler på vores blog.

www.billig-akasse.dk vurdering skal ses som vores personlige holdning og ikke som et generelt kvalitetsstempel.Vi har lavet vores vurdering ud fra pris og medlemstilfredshed.

*Denne oversigt indeholder udvalgte fagforeninger/a-kasser og skal ikke ses som et fuldt billede af alle dine tilbud på markedet.

*www.billig-akasse.dk modtager i visse tilfælde kommission