Er du medlem af en arbejdsløshedskasse?

En arbejdsløshedskasse er det rigtige, men ikke så brugte navn for en a-kasse. Der findes i dag 33 statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark. Disse arbejdsløshedskasser er til for at sikre dig en økonomisk støtte, i form af dagpenge, hvis du en dag skulle gå hen og blive arbejdsløs. Arbejdsløshedskasserne findes både som tværfaglige og faglige afgrænsede. Tværfaglige optager alle, ligegyldigt, hvilket erhverv de er beskæftiget indenfor. De faglige afgrænsede optager kun dem, der er beskæftiget indenfor a-kassens fagområde. Prisniveauerne svinger også en del fra a-kasse til a-kasse, så ønsker du at spare penge, så er der altså også rig mulighed for dette – det vigtigste er bare, at du finder den arbejdsløshedskasse, som matcher dit temperament bedst.

Se oversigten over billige a-kasser her 

 

Formålet med en arbejdsløshedskasse(a-kasse)

En a-kasse er en forsikring der gør, at du får udbetalt dagpenge, hvis du uheldigvis skulle gå hen og blive arbejdsløs. Alternativet til a-kassens dagpenge er kommunens udbetaling af kontanthjælp, også kendt under navnet “bistandshjælp”- et sted de fleste helst ikke vil ende. Kontanthjælpen er oftest en del mindre end arbejdsløshedskassens dagpenge.

Det er vigtigt at være klar over, at der er forskel på en billig fagforening og en arbejdsløshedskasse. En fagforening yder ikke økonomisk støtte, hvis du bliver arbejdsløs – det er altså ikke nok at være medlem af en fagforening, hvis du går hen og bliver arbejdsløs.

Før du er berettiget til dagpenge, er der nogle regler, som skal være opfyldt:

Er du nyuddannet skal du melde dig ind i en arbejdsløshedskasse senest 14 dage efter din sidste eksamen – gør du dette, er du dagpenge berettiget allerede en måned efter din sidste eksamen – dette kan klart anbefales.