Overflytning mellem a-kasser?

Der kan forekomme situationer, hvor du skal overflyttes til en anden a-kasse. Det kan for eksempel ske, hvis du har været medlem af en a-kasse for en bestemt faggruppe, og nu arbejder uden for denne faggruppe. Du vil så bliver overflyttet til en faggruppe, der ligger inden for din nye faggruppe, eller også vil du blive flyttet over til en tværfaglig a-kasse. Har du arbejdet som lønmodtager og bliver selvstændig erhvervsdrivende, vil du også blive overflyttet til en a-kasse, der optager selvstændige. Dette sker dog kun, hvis du er medlem af en a-kasse, der ikke optager selvstændige i forvejen.

SAMMENLIGN PRISER PÅ A-KASSER HER  

Information i forbindelse med overflytning

Når du skal overflyttes til en anden a-kasse, så er det eneste, du skal gøre, at søge om overflytning ved den a-kasse, som du gerne vil overflyttes til. Dette kan ske online, via a-kassernes tilmeldingsformular på deres hjemmeside.

Det er dog vigtigt, at du ikke kontakter din nuværende a-kasse for selv at opsige dit medlemskab. Når du melder dig ind i en nye a-kasse, vil denne sørge for overflytningen. Du skal altså ikke tænke på nogle af de praktiske ting, som kontingenter og så videre. Såfremt du selv opsiger din nuværende a-kasse for efterfølgende at indmelde dig i en ny, kan det ske, at du mister nogle af dine nuværende rettigheder til for eksempel dagpenge. Dette skal du slet ikke bekymre dig om, hvis du lader din nye a-kasse klare nogle alt det praktiske.

Hver opmærksom på, at du tidligst kan bede om overflytning fra den dag, du søger. Du kan altså ikke blive flyttet med bagudrettet virkning.

Fuldfører du en erhvervsuddannelse under dit medlemskab af en a-kasse, kan du opnå rettigheder som nyuddannet. Du skal dog søge om dette senest 2 uger efter, du har færdiggjort dit stude. Du skal sende en skriftlig ansøgning, hvor du gør opmærksom på, at du vil overflyttes som nyuddannet. Dette gør sig også gældende, hvis du gerne vil være medlem af din nuværende a-kasse som nyuddannet. Dette skal også ske senest 2 uger efter, du har afsluttet dit studie.

Undersøg gerne markedet inden overflytning

Inden du vælger at blive overflyttet til den første og bedste a-kasse, så anbefaler vi her hos www.billig-akasse.dk, at du undersøger markedet. Vi har lavet en nem og overskuelig guide, som du kan finde lige her. Her får du alle de nødvendige oplysninger, du skal bruge for at træffe beslutning om, hvilken a-kasse du gerne vil overflyttes eller skifte til.

Der kan være penge at spare på det månedlige gebyr, hvis du sætter dig lidt ind i priserne for a-kasser. Du bør desuden også kigge lidt på nogle af de ekstra arrangementer, som de forskellige a-kasser tilbyder. Det kan for eksempel være kurser, 1-1 rådgivning og så videre. Husk også at undersøge, om der eventuelt er en a-kasse med særlig viden inden for dit fagområde.