En god a-kasse kan give tryghed i hverdagen for arbejdsløse eller selvstændige. En velfungerende a-kasse giver dagpenge til de jobsøgende og til de selvstændige som prøver at starte en virksomhed op som måske ikke kører helt perfekt fra start af. Hvis man har spørgsmål eller brug for gode råd til sin jobsøgning eller selvstændige virksomheds udvikling, så vil en a-kasse kunne tilbyde svar, rådgivning og eventuelt også tilbud om kurser man kan deltage i for at få inspiration. En a-kasse vil have overblikket og viden omkring de mange regler man kan støde på, så man kan bruge sin a-kasse som sparringspartner i processen omkring at finde et job eller starte en selvstændig virksomhed.tryghed i en a-kasse

En svær tid

Det kan være en svær og usikker tid i ens liv når man søger efter job eller starter en selvstændig virksomhed. Hver dag står man op og skriver ansøgninger eller arbejder hårdt for at starte virksomheden op og det kan nogle gange virke som om man gør en helt masse, men det ikke giver nogen resultater. Her er det vigtigt, udover at selvfølgelig at have støtte fra kæreste, familie, venner og andet netværk, at have en god støtte og tryghed i sin a-kasse. Man skal vælge en a-kasse som man stoler på. Ikke kun i forhold til at dagpengene selvfølgelig skal dukke op på ens konto på det rigtige tidspunkt, men også at de kan give en de svar man har brug for når man kontakter dem og man ikke føler at de ikke har styr på noget som helst. Man er som arbejdsløs eller selvstændig under nok psykisk pres fra sig selv om omverden, til at man har brug for en a-kasse, der ikke fungerer at bøvle med. En god a-kasse kan få denne tid til at glide nemmere hen imod en job eller en velfungerende selvstændig virksomhed.

Specielt som aspirerende selvstændig, kan der være god brug en a-kasse, der specialiserer sig inden for det. Her kan der være mange indviklede regler som man ikke kender og det kan være svært på egen hånd at overskue dem alle. Der skal man have en god a-kasse lig ved hånden som hjælp.

Jobbet er fundet

Man er glad for nu har man endelig efter en periode som arbejdsløs, med kedelig dage med at skrive ansøgninger, fundet et dejligt job. Man har derfor så selvfølgelig ikke brug for at modtage dagpenge. En a-kasse er dog oftest også tilknyttet en fagforening, som så kan være næste skridt at melde sig ind i, hvis man ikke er det i forvejen. Arbejdsmarkedet er uforudsigelig og selvom man måske umiddelbart er glad for sin nye arbejdsplads, så kan man jo risikere at man alligevel bliver behandlet dårligt. I sådan et tilfælde hvor man står ene person mod en arbejdsplads som ikke vil udbetale en sin løn, eller hvad der ellers kan opstå af regelbrud, så er det dejligt at have en fagforening i ryggen. En fagforening kan tage kontakt til arbejdsgiver og ordne hele sagen, så den til sidst forhåbentlig, vender sig til din fordel. Skulle det ende med at man er nødsaget til at forlade jobbet igen på grund af sådan en situation, ja så har man endnu engang trygheden i sin a-kasse, der kan hjælpe til økonomisk og rådgivningsmæssigt. En a-kasse er rar at have.