Er du medlem af en a-kasse? Uden en a-kasse er du ikke sikret dagpenge ved arbejdsløshed.

I dag kan du få 16.294 kr. om måneden hvis du er medlem af en a-kasse og skulle miste dit arbejde.

I 2011 kan du få 16.579 kr. i dagpenge.

Hvis du skal være berettiget til at modtage dagpenge ved arbejdsløshed, så skal du være medlem af en a-kasse. Om du melder dig ind i en billig eller dyr a-kasse gør ingen forskel for dine dagpenge, dagpengesatsen er bestemt af staten og er derfor den samme. Flere test har vist at de billige a-kasser kan være præcis lige så gode som de dyere a-kasser. Faktisk har Frie Funktionærer i arbejdsdirektoratets seneste test fået topkarakter, også selvom at a-kassen er Danmarks billigste tværfaglige a-kasse.

Se vores test af landets billigste a-kasser, klik her!

Størrelsen på dagpengesatsen er afhængig af din løn. Dagpengesatsen i 2010 er på 16.293 kr. om måneden. Som medlem af en a-kasse har man ofte også mulighed for at tilmelde sig en ekstra lønsikring der sikre dig et større beløb ved arbejdsløshed, faktisk kan mange lønsikringer sikre dig helt op til 80 % af din løn ved arbejdsløshed. En løn sikring er en god ide hvis ikke de 16.000 kr. som man kan få i dagpenge er nok til at dække dine udgifter.

Det er kun a-kassen der udbataler dagpenge!

Husk at en fagforening ikke står for udbetaling af dagpenge, det er kun a-kassen. En fagforening kan hjælpe dig med andre ting, men ikke økonomisk hjælp. Så er du kun interesseret i at modtage dagpenge ved ledighed, så skal du kun melde dig ind i en a-kasse.

dagpenge

Vores A-kasse Vurdering

Min A-kasse
(Testens billigste og vores klare testvinder)

Dagpenge 2011