Gå til Billig a-kasse

 

Når du vælger Fagforening så husk!

- Det er frit for alle selv at vælge deres egen fagforening.

- Det er a-kassen der sikre dig dagpenge ved arbejdsløshed.

- En fagforening alene sikre dig ikke dagpenge ved arbejdsløshed!

- Dagpengesatsen er den samme, om du vælger en dyr eller billig a-kasse.

- Det Faglige Hus er Danmarks klart billigste fagforening.

Anmeldelse af A-kasse

A-kasse pris

Fagforening

Medlemstilfredshed

Vores vurdering*

Mere info

Meld dig ind

443,-

-

79 %

Billigste a-kasse

Bliv medlem

444,-

165,-

72 %

5 rating        

Bliv medlem

451,-

-

78 %

4 rating

Bliv medlem

460,-

89,-

76 %

4 rating

Bliv medlem af krifa

451,-

69,-

67%

4 rating

Bliv medlem

452,-

56 %

4 ratingTop rating

Se hvorfor man skal vælge en a-kasse og fagforening

Fagforening eller a-kasse? Det er et spørgsmål du skal stille dig selv. Hvad er det egentligt du er på udkig efter? Skal du sikres økonomisk hjælp i tilfælde af at du bliver arbedsløs? Eller er du mere bekymret for at have den rette juridiske hjælp når der opstår uenigheder mellem dig og chefen?

Billig fagforening og a-kasser

Vi hos billig-akasse.dk mener at, du som minimum skal vælge at melde dig ind i en a-kasse. Uden at være medlem af en a-kasse kan du ikke modtage dagpenge ved ledighed. Fagforeninger hjælper dig ikke økonomisk ved ledighed, det er ikke deres formål...

Fagforening til alle?

Hvorfor skal man så vælge en billig fagforening? Det skal du hvis du føler at, du godt kan bruge hjælp til ting som at, skrive en god ansøgning, hjælp til det juridiske på arbejdspladsen, samt andre service. De forskellige fagforeninger yder også forskellige service, så sæt dig ind i det inden du melder dig ind.

Husk at du IKKE behøver at være medlem af en Fagforening for at, modtage dagpenge. Det er
udelukkende a-kassen det står for udbetaling din dagpengesats. Hvis du kun vil sikre dig, så du får dagpenge
ved arbejdsløshed, så skal du kun vælge en a-kasse. Testens billigste a-kasse er Frie Funktionærer.

Som udgangspunkt yder alle a-kasser samme service, nemlig dagpenge ved ledighed. Den dagpengesats du kan modtage er tilmed præcis den samme, den er fastsat af staten. Derfor kan det godt betale sig at finde en billig a-kasse. Danmarks billigste tværfaglige a-kasse er Frie Funktionærer. nedenfor kan du se en sammenligning af nogle rigtig gode og billige tværfaglige a-kasser og fagforeninger.

Pris og kvalitet på fagforeninger og a-kasser.

Rigtig mange tror at man skal være medlem at er fagforening for at modtage dagpenge 2011 dette er ikke tilfældet. Fagforeninger står ikke for udbetaling af dagpenge, det er udelukkende a-kasserne der gør det. Du skal altså stille dig selv det spørgsmål "hvad er mit behov"?

De danske fagforeninger i Danmark har til formål at beskytte de danske lønmodtagere og sørge for at de har de bedst mulige arbejdsforhold, men står du en dag uden arbejde er det som sagt ikke dem der udbetaler dine dagpenge. Disse får du KUN hvis du er medlem af en a-kasse. Langt de fleste der i dag melder sig ind i fagforeninger og a-kasser vælger kun at melde sig ind i a-kassen. Dette gør de fordi de kun mener de har behov for at modtage dagpenge ved en evt. arbejdsløshed og ikke hjælp til at finde et nyt job.

De fordele der er ved at være medlem af en af de danske Fagforeninger er blandt andet:

  • Fagforeninger hjælper dig med at skrive et godt cv og en god ansøgning hvis du står uden job.
  • Fagforeninger tager kampen op med de store hvis du er blevet uretfærdigt behandlet

Ved du, hvad en fagforening er?

Det er langt fra alle, der er klar over, hvad en fagforening er. Er du ude på arbejdsmarkedet, er det dog vigtigt, at du gøre dette. Det er en organisation, der ofte har flere lokale afdelinger placeret rundt omkring i landet. De har været tilstede siden 1800-tallet. De har dog været igennem en større udvikling, og der er sket rigtig meget med dem siden dengang. De startede blandt andet som mindre lokale grupper men er så efterfølgende blevet landsdækkende. Kort kan man sige, at en fagforening varetager deres medlemmers interesser på arbejdsmarkedet. Dette gøres typisk via juridisk hjælp. Du kan blandt andet modtage hjælp fra din fagforening, hvis der opstår problemer med, at du ikke modtager din løn til tiden eller andre problemer, der kan forekomme mellem dig og din arbejdsgiver. Her kan din fagforening gå ind at hjælpe dig, og de vil prøve at finde en løsning på problemerne både de og du er tilfreds med.

Udover denne form for hjælp tilbyder fagforeninger også vejledning, kurser med mere, der kan hjælpe dig med din karriere. Det er for eksempel kurser og hjælp til jobsøgning, lønforhandling og meget mere. Ønsker du at læse mere om de forskellige services hos de forskellige fagforeninger, anbefaler vi at du læser mere på den respektive fagforenings hjemmeside.

fagforening

Ligesom ved a-kasser, så er der også fagforeninger, der er forbeholdt bestemt faggrupper. Der findes for eksempel fagforeninger kun for ledere, og så er der de tværfaglige fagforeninger, der er forbeholdt alle faggrupper. Mange ved det ikke, men det er faktisk fagforeningerne, der forhandler overenskomster på plads. Det er overenskomster omhandlende løn, arbejdstider og eventuelt overarbejde. Dette er ikke det eneste, de forhandler nemlig også andre arbejdsrelaterede forhold på plads med arbejdsgiverne. Når en fagforening er til forhandling, så sørger de for at repræsenterer deres medlemmer. De sørger for, at medlemmerne får de bedst mulige forhold at arbejde under.

I Danmark er der ikke nogen lov, der siger, at man skal være medlem af en fagforening. Vi råder dig dog til at være det, da prisen for at være medlem er meget lav, i forhold til de goder, du kan opnå ved at være medlem.

Få blandt andet hjælp til

Som vi har nævnt, så er din fagforening der for at hjælpe dig, hvis der skulle opstå nogle problemer i forhold til din arbejdsgiver. Folk der arbejder i en fagforening er oftest folk med meget erfaring og en stor viden inden for forskellige forhold. Skulle det blive en nødvendighed, vil de gå yderligere ind i sagen og forsøge at opnå enighed. Nogle af de større områder, som din fagforening ville kunne hjælpe dig, har vi beskrevet nedenfor.

Arbejdstider

Der er desværre set eksempler på, at nogle folk har haft nogle meget forskellige arbejdstider. Har du det, kan din fagforening hjælpe med at få det løst. Det kan være, hvis du for eksempel har mange men korte arbejdstider, eller hvis din arbejdsgiver for eksempel ikke overholder regler inden for arbejdstider.

Din løn

Selvfølgelig skal du have en fair løn i forhold til det arbejde, som du udfører. Du kan for eksempel få hjælp til, hvis du ikke modtager nogle af de tillæg, som du måske burde modtage, eller hvis du får en løn, der er lavere end din overenskomst tillader.

Hvis du bliver opsagt

Det sker desværre, at nogle bliver opsagt uden nogen form for saglig grund. Det kan være en svær situation at havne i, og det kan føre til, at du måske føler dig uretfærdigt behandlet. Skulle dette opstå, så står din fagforening klar til at hjælpe dig godt igennem. Hvis du ikke bliver behandlet retfærdigt, så kan din arbejdsgiver sætte et krav om erstatning fra din arbejdsgiver.

Dette er blot nogle af de punkter, som en fagforening vil kunne hjælpe dig. Ønsker du at vide mere, så anbefaler vi, at du kontakte den enkelte fagforening for at høre med om, hvad du kan modtage hjælp til. Typisk er det juridisk bistand og opbakning fra professionelle.

Hvis du gerne vil læse lidt mere om hvorfor det kunne være rigtig smart at vælge også at melde sig ind i en a-kasse og ikke kun en af de danske fagforeninger så kan du læse mere her. Klik her... Vi håber du har fundet en af de fagforeninger der passer lige til dit behov.

* www.billig-akasse.dk vurdering skal ses som vores personlige holdning og ikke som et generelt kvalitetsstempel. Vi har udelukkende lavet vores vurdering ud fra pris og medlemstilfredshed, men for nogle kan andre faktorer også spille ind. Læs om fagforening for selvstændige.

Fagforening behøver ikke være en dyr løsning!