Fagforeninger som selvstændig

Når du vælger Fagforening som selvstændig så husk!

  • Det er frit for alle selv at vælge deres egen fagforening.
  • Det er a-kassen der sikre dig dagpenge ved arbejdsløshed.
  • En fagforening alene sikre dig ikke dagpenge ved arbejdsløshed!
  • Dagpengesatsen er den samme, om du vælger en dyr eller billig a-kasse.
  • Det Faglige Hus er Danmarks klart billigste fagforening.

Se hvorfor man skal vælge en a-kasse og fagforening

Når du stifter egen virksomhed, er der rigtig mange ting, du skal tage hensyn til. Mange stiller sig selv spørgsmålet, om det nu også er nødvendigt, at være indmeldt i en fagforening, samt om det overhoved kan lade sig gøre? Det er rigtig gode spørgsmål at stille sig selv, for der er faktisk fordele ved at være medlem i en fagforening som selvstændig.

Mange fagforeninger har lønmodtagere som den primære målgruppe, men derfor kan du sagtens være medlem af en fagforening eller a-kasse for den sags skyld. Mange tror nemlig, at en fagforenings primære opgave er at tage del i overenskomster, hjælpe til med lønforhandlinger, arbejdsvilkår og så videre. Dog kan en fagforening også hjælpe dig, hvis du er selvstændig. Det kan for eksempel være, hvis du har et behov for at få juridisk hjælp.

Her kan en fagforening hjælpe dig med deres ekspertise inden for forskellige områder. Der foregår i fagforeninger også ofte kurser, netværksarrangementer samt andre spændende arrangementer. Det kan være rigtig værdifuldt for dig som selvstændig, da det kan give dig nye kompetence samt give dig et større netværk, hvilket er vigtigt som selvstændig.

Der er mange fagforeninger, der optagere selvstændige. Der er for eksempel Ase, Krifa, Dana med flere. Der er også fagforeninger, der henvender sig udelukkende til selvstændige. Her kan blandt andet nævnes Dana, hvor ydelserne er målrettet til de problemer du som selvstændig kan møde i din hverdag.

Vi anbefaler desuden, at du også melder dig ind i en a-kasse som selvstændig, da det kan give dig en økonomisk sikkerhed, hvis du er nødsaget til at lukke din virksomhed. Du skal dog være opmærksom på, at du kun har ret til dagpenge, hvis din virksomhed lukker.

Find fagforening som selvstændig her

Hos www.billig-akasse.dk ønsker vi at gøre markedet for fagforeninger for selvstændige mere gennemsigtigt. Derfor har vi skrevet denne guide samt oplistet alle de bedste fagforeninger for selvstændige. Vi ved godt, hvor meget der er at tage hensyn til som selvstændig, og derfor ønsker vi at hjælpe dig og spare dig tid, ved at give dig alle de nødvendige oplysninger om de bedste fagforeninger et sted. Vi håber, at du vil gøre brug af vores hjemmeside, og så ønsker vi dig held og lykke med din virksomhed.