Spillerforeningen

Du kan her læse mere om spillerforeningen, der er en fagforening for professionelle fodboldspillere. Det er en fagforening, der ofte er nævnt i medierne, og derfor kender mange til navnet. Det er dog ikke så mange, der mere præcist ved, hvad Spillerforeningen er. Dette kan du lære i denne artikel.

Information om spillerforeningen

spillerforeningenSpillerforeningen er et fagforbund og en interesseorganisation, der står for at varetage professionelle fodboldspilleres interesser i Danmark. Foreningen så dagens lys tilbage i 1977, hvor den blev stiftet af et par fodboldspillere, der sammen skabte foreningen.

En af årsagerne til at Spillerforeningen blev oprettet var, at de danske divisionsspillere sammen kunne organisere sig mod DBU, der var enerådige på daværende tidspunkt. De kunne altså helt selv tage forskellige beslutninger, der omhandlede den dankse fodboldindustri. Det var svært for spillerne at stille noget op mod DBU på det tidspunkt, og dette ville Spillerforeningen altså lave om på.

I dag er fagforeningen i høj grad med til at styrke vilkårene for de professionelle fodboldspillere både nationalt og internationalt, så spillerne i højere grad kan koncentrere sig om at spille fodbold frem for at deltage i forhandlinger og så videre. Dette klarer spillerforeningen. Fagforeningen står til rådighed for spillerne, når det kommer til forhandling af kontrakter, forsikring, karriererådgivning og meget mere. De samarbejder med den internationale spillerforening FIFPro, hvilket danner rammerne for et godt internationalt samarbejde.

Der er i Spillerforeningen omkring 650 medlemmer, der alle sammen er professionelle. Det er spillere lige fra 2. Division og helt op til Superligaen. Der er også en række udenlandsprofessionelle og kvindelige fodboldspillere med i foreningen.

Spillerforeningen har ikke sin egen a-kasse, der kun er fokuseret mod fodboldspillere. De har dog et samarbejde med a-kassen Dansk Metal, hvor de anbefaler medlemmerne at indmelde sig. Udløber deres kontrakt og går de derfor rundt uden et sted at spille, vil de kunne få dagpenge. Modsat andre a-kasser og fagforeninger, har Spillerforeningen ikke afdelinger rundt omkring i de danske byer. Til gengæld kan man hurtigt komme i kontakt med dem på telefon og e-mail, hvis der skulle opstå et behov for dette.

Spillerforeningen går også ind for at forberede fodboldspillerne på det liv, der venter dem, når karrieren på banen slutter. Dette gør de blandt andet ved at samarbejde med organisationen 4Player, der hjælper spillerne med både job og uddannelse.