Fagforening Studerende

Studerer du, så kan du med fordel drage fordel af fordelagtige priser i de danske fagforeninger. Prisen kommer naturligvis meget an på, hvilken fagforening du vælger at bruge som studerende, men der er en lang række af dem, hvor der er meget fordelagtige priser. Faktisk er prisen i mange af dem gratis, så længe du er under uddannelse. Der findes som udgangspunkt to forskellige typer af fagforeninger, der er de fagligt afgrænsede, hvor du skal læse eller arbejde inden for en bestemt branche, og så er der de tværfaglige fagforeninger, der er for alle brancher.

Hvorfor være medlem af en fagforening som studerende?

Fagforeningerne stiller en masse ekstra tilbud tilrådighed for dig, når du er studerende. Langt de fleste afholder nemlig forskellige arrangementer, hvor du kan komme med. Det betyder for eksempel, at du får rig mulighed for at skabe et netværk, hvilket godt kan være svært som studerende.fagforening studerende

Hvilke arrangementer, kurser og så videre, du kan få adgang til afhænger naturligvis meget af, hvilken fagforening du vælger at melde dig ind. Der vil i de fleste fagforeninger desuden være mulighed for at få råd og vejledning omkring blandt andet CV skrivning, jobsøgning og så videre, når du bliver nyuddannet. Det kan altså være en rigtig god idé at gøre brug af fagforeningerne, når du skal ud på arbejdsmarkedet. De kan hjælpe dig i forbindelse med løn, arbejdsvilkår og meget mere.

Hvis du som studerende har et fritidsjob, vil du også her kunne drage god nytte af den fagforening, hvis du for eksempel skulle være så uheldig at få en arbejdsskade eller få problemer med din arbejdsgiver.

Fordele og rabatter

Ud over alle de gratis kurser, der findes i de danske fagforeninger, så kan du de fleste steder også opnå attraktive rabatter, når du er studerende. Naturligvis er der forskel på, hvilke rabatter du kan få afhængig af, hvilken fagforening du vælger. Det er dog ikke unormalt, at du finder rabat på diverse forsikringer.

Hvornår skal jeg melde mig ind

I og med at det er gratis at være medlem de fleste steder som studerende, kan det være en god idé at melde sig ind i god tid. Det kan også være en god idé for eksempel som handelsskole- eller gymnaiseelev at tænke på, når man er færdig med hele sin uddannelse. Her kan det være en fordel at stå med en fagforening, når bliver nyuddannet.

Desuden bør du også overveje at indmelde dig i en a-kasse, senest et år, inden du afslutter din uddannelse. Du vil nemlig her være berettiget til dagpenge, så snart du er færdig med din uddannelse. Gør du dette for sent, skal du vente i en måned med at modtage dagpenge. Det er også gratis at være medlem i en lang række danske a-kasser som studerende.

Når du er færdig med din uddannelse

Når du er færdig med dit studie, vil du blive medlem i din fagforening på lige fod med andre medlemmer. Dette gør sig også gældende, hvis du har været medlem af en a-kasse. Derfor bør du tage kontakt til både a-kasse og fagforening i aller senest 14 dage, efter du har afsluttet din sidste eksamen. Jo hurtigere jo bedre er det dog.