Danskerne melder sig ind i a-kasser som aldrig før. Dette skal helt sikker tilskrives den finansielle krise som, Danmark har været igennem og stadig er i. Som noget nyt er Danskerne begyndt at kigge pris når de vælger a-kasse, og de billige a-kasser har flere medlemmer end nogensinde. De dyrere a-kasser mærker at også de billige a-kasser er blevet meget populære og det går ud over deres medlemsantal.

De danske fagforeninger mærker også at det er blevet meget populært at vælge den billige model frem for den dyrere. Rigtig mange vælger i dag kun at melde sig ind i en a-kasse og vælger helt fagforeningen fra. Rigtig mange mener i dag at det er nok at sikre sig økonomisk og de vælger derfor kun at melde sig ind i en a-kasse. Der har også været en kraftig vækst i antallet af lønsikringer tegnet i Danmark. En lønsikring kan være en god ide hvis man tjener mere end 21.000 – 23.000 kr. om måneden.

Dagpengesatsen er den samme om man vælge en dyr eller billig a-kasse, dette kan også tilskrives de billiges a-kassers succes.