I krise-kampens hede tyer flere og flere til lønforsikring i stedet for A-kasse, men det kan gå hen og blive en blandet fornøjelse. Fra januar 2009 har hele 6000 danske arbejdstagere valgt at forsikre sig imod ledighed, ved at sikre op til 80% af deres forhenværende løn.

Et stadigt stigende antal konkurser og fyringsrunder i både de helt små nye virksomheder og de store, gamle spillere, samt en stadigt mere ustabil finansiel og økonomisk situation, medvirker til at mange danske lønmodtagere vælger at forsikre sig, mens de melder sig ind i en a-kasse. Der er både fordele og ulemper ved at tegne en lønforsikring, og medmindre man tager sig i agt og nærlæser hver enkelt lille linje, er der desværre stor risiko for at du i praksis ikke er bedre stillet end uden forsikring.

Lønsikring er et forholdsvist nyt begreb i Danmark. Ydelsen blev indført i 2003 og er først i forbindelse med den nylige finansielle krise blevet rigtig populær. Genworth Financial, som udbyder sådanne forsikringer melder også om over 10 gange så mange nye lønforsikringer i 2009 som i 2008.

Omkring 10 000 danskere har mistet deres job i de første to måneder af år 2009, en udvikling der har fået mange til at tage truslen om arbejdsløshed alvorligt. Men hvor man i en sådan situation traditionelt ville ty til fagforbund og, vælger mange i dag forsikringsløsningen, blandt andet fordi lønnen er bedre og denne type forsikringer er billige i øjeblikket. Med en lønforsikring er det nemlig muligt at få op til 80% af sin forhenværende løn, hvilket for mange især middel- og højtlønnede kan lyde som et godt alternativ til de traditionelle dagpenge.

Der er dog stadigvæk masser af grunde til i hvert fald også at melde sig ind i en A-kasse. Blandt andet er prisen for en lønforsikring i en hel anden liga end de omkring 350,- en ordentlig A-kasse koster i dagens Danmark.

Læs: Krisen rammer alle brancher

Førende analytikere peger især på den kommende skattereform, som grund til den rekordstore stigning i lønforsikringer. Fra 2010 vil mange især højtlønnede danskere nemlig have markant flere penge mellem hænderne, og det har fået nogen til at tage truslen om ledighed alvorligt og bruge nogle af de ekstra penge på en sådan forsikring. Og det er især de højtlønnede som tegner lønforsikringer, da de vil kunne få en markant større godtgørelse fra en lønforsikring, end de omkring 3500,- om ugen den danske dagpengesats lyder på.

Lønforsikringer er en glimrende ekstra-ydelse til folk der er meldt ind i fagforening. Det er nemlig et af vilkårene for overhovedet at kunne tegne sådan en. Udover kravet om A-kasse, skal man have været i konstant arbejde i mindst 12 måneder inden tegningen af forsikringen, som for øvrigt ikke dækker hvis du bliver fyret inden 6-7 måneder efter forsikringsaftalen er indgået. En lønforsikring koster i dag fra omkring 350,- og op til omkring 1500,-. Det er derfor en glimrende ekstraydelse for dem der har råd til det, og især et ekstra sikkerhedsnet for dem, der på nuværende tidspunkt tjener markant mere end dagpengesatsen