Krisen kradser over hele linjen, og der er behov for A-Kasser overalt. Specielt hos de lavtlønnede er en kombination af pris og kvalitet altafgørende for valg af A-Kasse og fagforening, dog fristes mange til at vælge en billig A-Kasse, simpelthen for at spare penge i krisetiden.

Dette er dog ikke altid den bedste løsning, hvilket mange arbejdsløse i øjeblikket mærker. Erna Mikkelsen, som i foråret 2007 blev fyret som slagterimedarbejder på Tulip. Hun opfyldte alle kravene for dagpenge, og skulle ifølge sin A-Kasse ASE modtage penge fra d. 1. Så let skulle det imidlertid ikke være. Der gik hele 7 uger inden Erna så de første dagpenge. Altså måtte en heldigvis medfølende bank, hjælpe Erna igennem næsten to måneder uden fast indkomst.

Hun valgte kort før fyringen at skifte fra NNF A-Kasse til den billige A-Kasse ASE, i håbet om at spare nogle penge uden at gå på kompromis med kvalitet og vilkår – desværre for Erna var det, set i bakspejlet, en dårlig beslutning. Hun oplevede en sløv og ineffektiv sagsbehandling, hvor hun først efter 6 uger blev bedt om at fremsende ekstra lønsedler som krav på dagpenge.

Nye reklamer, giver nye medlemmer, læs artiklen her:

I dag arbejder Erna Mikkelsen som buschauffør og har valgt den samme A-Kasse som sine kolleger, 3F. 3F er en stabil, tværfaglig A-Kasse der ligger nogenlunde midt i prisspektret, men som samtidigt har vundet priser for god support og rådgivning.

Dog kan billige a-kasser også være rigtig gode for deres medlemmer. Frie funktionærer viser igen og igen at de forstår at servicerer deres medlemmer på trods af deres titel som Danmarks billigste a-kasse. De har også Danmarks største tilfredshed blandt sine medlemmer.