Præcis 454.000 arbejdende danskere er ikke medlem i en A-Kasse, og har altså intet økonomisk sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed. Det kan komme til at koste dyrt i en økonomisk situation som den Danmarks står i lige nu.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) udtaler i politikken at det er mænd mellem 30 og 39, der er dårligst til at melde sig ind i en A-kasse. Det er altså helt almindelige mennesker, mange med børn, der i tilfælde af ledighed kan komme til at mange en vital den af økonomien i en længere periode. Det skræmmer kommunernes Socialchefer, som mange er bange for cocktailen af den ustabile økonomiske situation og de mange uden A-kasse kan få på vores samfund. I nogle tilfælde vil den manglende indkomst efter kun få måneder nemlig ødelægge økonomien i husholdningen og det offentlige bliver inddraget.

Ole Pass, formand for Socialchefforeningen udtaler til politikken at det bliver barskt for mange familier, pludselig at stå med kun en indkomst, hvis man er vant til to.

Tømre melder sig ind i a-kasse, læs her.

Især mange unge mænd i de traditionelle mandefag tror fejlagtigt at man automatisk er berettiget til kontanthjælp i tilfælde af ledighed. Derfor er især de helt nye på arbejdsmarkedet generelt dårlige til at få meldt sig ind i billig fagforening og A-kasse. Beregner viser at op imod en kvart million danskere ikke vil være berettiget til kontanthjælp i tilfælde af ledighed, for eksempel på grund af en vellønnet ægtefælle.

Direktør Lars Andersen udtaler til Politikken at man forventer at arbejdsløsheden stiger til over 120.000 i år. Det vil betyde langt større brug for både fagforeninger og A-kasse, som dog på trods af den finansielle krise ikke oplever noget nær den tilgang de havde forventet. Det kommer til at betyde en enten svær eller direkte umulig økonomi for mange lavindkomstfamilier i forbindelse med ledighed.

Mange førende forskere og analytikere opfordrer generelt alle, på tværs af faggrupper, indkomst og overenskomst til at melde sig ind i både fagforening og A-kasse, da både fyringsrunder og konkurser i høj grad vil præge den økonomiske situation i de næste år.

For det er ikke kun arbejdstagere med lav indkomst der er ramt af den ustabile økonomiske situation i Danmark. Faktisk rammes næsten alle de forskellige faggrupper på tværs af indkomst og uddannelsesgrundlag af store fyringsrunder og konkurser – en tendens der helt sikkert vil fortsætte nogle år endnu, indtil der igen er grundlag for vækst og udvidelse af virksomheder. Dog er situationen stadigvæk værst i de traditionelle mandefag (håndværk, industri etc.) der oplever større fald end nogensinde før.

Så skynd dig at blive meldt ind i en A-kasse, som for en ganske lav månedlig pris vil give dig et økonomisk sikkerhedsnet, der i tilfælde af ledighed kan redde din og din families økonomi.